Project omschrijving

Project: Renovatie hoogbouwflats Nederland
Opdrachtgever: Mustbe0

Hoe transformeer je een identiteitsloze grauwe hoogbouwflat in karakteristieke moderne woningen? En dan op een manier die betaalbaar is en de woningen laten bijdragen aan duurzaamheidsdoelstellingen? In een notendop de opdracht welke wij meegekregen hebben voor dit project.

Mustbe0: 43 miljoen appartementen toekomstbestendig maken.
Mustbe0 is een project vanuit de Europese Unie die welke nastreeft om 43 miljoen appartementen in Europa duurzaam te renoveren naar betaalbare en comfortabele woningen. Dit allemaal volgens de methode van geïndustrialiseerd bouwen om daarmee te besparen op bouwkosten en doorlooptijd en daarmee projecten financieel haalbaar maken.

Een ontwerp dat weer helemaal bij de tijd is.
Bij het ontwerp hebben wij onszelf als doel gesteld om de identiteitsloze eenheidsworst te transformeren in moderne woningen met een eigen en nieuw karakter. Om dat te bereiken hebben wij zowel het uiterlijk van de flats als de indeling van de woningen een flinke upgrade gegeven naar moderne maatstaven door vanuit de kale casco’s te gaan herindelen. De inspiratie om het uiterlijk van de flats meer karakter mee te geven hebben wij gevonden in de omgeving of in het gebouw doordat deze in een eerdere renovatieronde al meer karakter hadden gekregen.
Daarmee is een fantastisch resultaat bereikt: gebouwen die eigenlijk gesloopt zouden worden zijn nieuw leven ingeblazen! Zo wordt Nederland niet alleen duurzamer maar ook nog eens mooier.