Project omschrijving

Met een GPR-score van 8 laat dit ontwerp zien dat we streven naar duurzaam en toekomstbestendig bouwen. Dit project bewijst onze inzet voor mooie ontwerpen die ook goed zijn voor de planeet. Onze architecten, ingenieurs, en engineers hebben nauw samengewerkt om elk deel van het ontwerp – van het exterieur tot interieur – op elkaar af te stemmen, waardoor elk aspect van het project naadloos is verlopen. Deze samenwerking, gecombineerd met onze uitvoering van het bouwmanagement hebben ervoor gezorgd dat we onze opdrachtgever volledig hebben kunnen ontzorgen.

Zowel de bedrijfshal als het kantoor liggen in de breedte van de kavel direct aan de Achthoevenweg en vormen de brede voorgevel van het project. Achter dit gebouw ligt het grote terrein waar het wagenpark van het transportbedrijf gestald kan worden. Door het stenen kantoorgebouw op de hoek te positioneren en architectonisch te verbinden met de stalen hal middels een doorgaande glaspartij ontstaat een groter gebaar en maakt dit het gebouw representatief in beide richtingen. De doorgaande langgerekte witte structuur in de vorm van een luifel, geveldrager en kolommenstructuur voor de hal langs versterkt dit concept. Het kantoorgebouw is wat hoger als de hal en is op de verdieping aan de voorzijde (Achthoevenweg) juist losgeknipt van de hal waardoor er wat meer articulatie ontstaat in de bouwmassa. Ook aan de achterzijde is deze ingreep gedaan waardoor een patio achtige ruimte ontstaat. Een groenwand zorgt hier voor extra kwaliteit en voorziet in natuurcompensatie.

De kleurstelling van het project is enerzijds terughoudend maar ook contrastrijk. Het kantoor en het bedrijfsgebouw liggen qua kleurstelling in elkaars verlengde zodat de verbinding tussen beide gebouwdelen ook op dit niveau wordt ondersteunt. Het kantoorgebouw wordt uitgevoerd in een ruwe donkerbruine steen, het bedrijfsgebouw in donkerbruine/zwarte beplating. De doorgaande witte structuur met de UNP rand vormt het verbindende element en wordt uitgevoerd in RAL 9002 in contrast met de kleurstelling van de gevels. De kozijnen worden uitgevoerd in donkerbruin/ zwart waarbij de dichte colorbell panelen een kleine nuance vormen in de donkere kleurstelling.

Het kantoor van het bedrijfspand heeft een uitnodigend karakter met een toegankelijke en open entreepartij. Het kent een aparte ingang voor bezoekers en personeel. In het gebouw vormen de kantine en de afdeling planning samen het hart van het gebouw, het kantoorpersoneel en de chauffeurs van Van Der Sluis ontmoeten elkaar hier. Achter het gebouw staan de vrachtwagens opgesteld, vanuit de kantine en dakterras is zicht op het wagenpark.

De bedrijfshal bestaat uit een werkplaats, opslagplaats, wasstraat en tankplaats. De werkplaats bied ruimte voor 3 vrachtwagens, voor het tanken is uitgegaan van 2 opstelplaatsen.

In het interieur is gewerkt met sterke contrasten, de entreepartij en looproutes van het kantoor zijn vormgegeven in lichte tinten met een gave gietvloer. Dit in tegenstelling tot de werkruimtes, kantine, spreekkamers, directiekantoren en instructieruimte, deze zijn in warme, donkere tinten uitgevoerd.

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Heeft u bouwplannen en zoekt u een architect? Neem contact met ons op.
We gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op