Hout

Efficiënt én duurzaam bouwen

Hout wordt al vele eeuwen toegepast als constructiemateriaal en heeft door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. Duurzaam hout is afkomstig uit bossen die duurzaam beheerd worden. Dit betekent dat er zodanig wordt gekapt, dat de ecologische functie van het bos, zoals leefomgeving van planten en dieren, behouden blijft. Het grote voordeel van hout is dat het materiaal grote hoeveelheden CO2 kan opslaan. Daarnaast zijn houten constructies remontabel. Kortom, hout is een zeer duurzaam bouwmateriaal.

Houtskeletbouw

Houtskeletbouw betekent dat de constructie van het gebouw volledig uit hout bestaat. In de afgelopen jaren is prefab steeds bekender geworden. Dus ook in de houtskeletbouw. Onderdelen van de het houten skelet worden in de bedrijfshal gemonteerd.

De tekensoftware is gekoppeld met de productiemachines. Hierdoor zijn er veel verschillende mogelijkheden. De optimale omstandigheden in de fabriek zorgen voor minimale faalkosten en minimale hoeveelheden afval die direct goed gescheiden worden.

Cross Laminated Timber

CLT, ook wel kruislaaghout, is opgebouwd uit minimaal drie kruislings verlijmde enkel laags latten die haaks op elkaar geplaatst zijn. Bouwen met CLT wordt ook wel massieve houtbouw genoemd. Het constructiemateriaal komen qua sterkte en stijfheid in de buurt van beton. De ontwerpvrijheid van CLT is groot want de panelen worden computergestuurd gezaagd. Hierdoor zijn ronde vormen geen probleem. CLT is direct op afwerkniveau. Er is dus geen verf of stuclaag nodig om het ‘mooi’ te maken.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP