Staal

Het meest circulaire constructiemateriaal

Staal is robuust en licht tegelijkertijd. Doordat het materiaal circulair en remontabel is, kan één staalconstructie in meerdere bouwwerken toegepast worden. Kortom, staal is een veelzijdig bouwmateriaal.

Duurzaam

Je zult het niet verwachten, maar bouwen met staal is duurzamer dan bouwen met hout. Dit komt door de lange levensduur van staal en de remontabiliteit. Dit betekent dat een staalconstructie gemakkelijk gedemonteerd kan worden als de gebruiksduur van een gebouw voorbij is. In een nieuw bouwproject kan het staal dan een tweede leven krijgen.

Licht

Het gewicht van staal is ook één van de voordelen. Staal is, ten opzichte van hout en beton, een relatief licht materiaal. Hierdoor is het eenvoudig te plaatsen en hierdoor is er geen complexe fundering nodig om het materiaal toe te passen.

Prefab staal

Een staalconstructie is zeer geschikt voor prefabricage. Dit betekent dat de constructie in de bouwplaats wordt voorbereid zodat het plaatsen op de bouwplaats minder tijd kost. Flexibiliteit is één van de kenmerken van staal. Daarmee bedoelen we niet dat het materiaal buigzaam is maar dat het aanpassen van de constructie redelijk gemakkelijk gaat.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP