De Haan Engineering is dynamisch en breed inzetbaar, zo zijn we ook gespecialiseerd in het 3D Inmeten. Een laser scanning techniek, die ons nauwkeurig, snel en uiterst precies helpt bij het opmeten van bestaande gebouwen.

NAUWKEURIG 

3D Laser scanning technieken stellen ons in staat om gebouwde gebouwen snel en met uiterste precisie (± 1mm) op te meten. Exacte maatvoering is een belangrijk element in het ontwerp proces. Van veel gebouwen die gebouwd zijn is er maar beperkt of geen documenten beschikbaar. 3D scans in combinatie met 3D fotografie is daarbij een goed oplossing. Gecombineerde scans (Point Clouds)  kunnen een goed inzicht geven in de gebruikte techniek en details van de bestaande bebouwing.

 HULPMIDDEL

Point clouds in samenwerking met BIM modellen zijn krachtige middelen om bestaande bebouwing in kaart te brengen ten behoeve van onderhoudsplannen, restauratie, renovatie en verbouwplannen. De nieuw te bouwen elementen in verbouwplannen kunnen door deze combinatie met uiterste precisie gepland worden waardoor ook prefabricage in verbouwplannen mogelijk wordt. Herbestemmen van bestaande bebouwing behoord door middel van deze techniek en onze uitwerkingsmogelijkheden  sneller tot een goed alternatief voor nieuwbouw.

WERKWIJZE 

De Haan Engineering kan met 3D laser scanning techniek in zeer korte tijd een nauwkeurige meting verrichten van de gewenste ruimte of omgeving. We zetten de scanner op een bepaald punt waaruit de scanner een puntenwolk maakt van de desbetreffende omgeving. Onze medewerkers koppelen de verschillende scans aan elkaar en zetten het om in 3D modellen om bestaande bebouwing in kaart te brengen.