Project omschrijving

Houtskeletbouw woning

Snelle bouwtijd en hoge isolatiewaarden
In opdracht van: Groenprefab en Groenveste

Projectdoelstelling

Vanuit HSB fabriek Groenprefab en aannemer Groenveste was de opdracht om de engineering en productie aansturing uit te voeren voor deze woning. Uitgangspunten waren een snelle bouwtijd en hoge isolatiewaarden.

Snelle opbouw in drie dagen

Voor de aannemer stond de wens om een korte bouwtijd te realiseren voorop. Reden om te kiezen voor Prefab HSB elementen welke op een simpele wijze als een soort lego blokjes op elkaar passen. De bouwtijd voor het opbouwen van de woning op de Bouwlocatie mocht niet meer dan 3 dagen in beslag nemen.

Steigerloos en stucklaar

De woning heeft in het hoofdvolume een grote vide. Strikte voorwaarde voor de aannemer was om hier geen steiger te plaatsen voor de bouw en afbouw werkzaamheden. De elementen zijn stuc klaar af fabriek geleverd, zodat de aannemer geen verdere afwerking hoeft te doen.

Verdere verkorting van de bouwtijd

Om de bouwtijd verder te verkorten zijn in de fabriek de binnenkozijnen, afwerk latten voor beplating, elektra en wtw installaties opgenomen in de prefab elementen. De spanten en het staal worden rechtstreeks vanuit het tekla model besteld bij onderaannemers en, alvast voorzien van benodigde bewerkingen, rechtstreeks op de bouwplaats afgeleverd.

Vanuit het Tekla model heeft de afdeling maatvoering van Buro de Haan de woning uitgezet op de bouwplaats. Via een nacontrole met 3d scannen van de ankerpunten is het Tekla model weer gecontroleerd. Hiermee is er voor gezorgd dat de elementen perfect op elkaar passen. Door goede afstemming van de onderdelen met onderleveranciers was het geheel goed afgestemd op de verschillende onderdelen. Dit alles om een snelle bouwtijd te realiseren binnen de verwachtingen.

Galerij

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Neem contact met ons op.

CONTACT