Om de foutmarges en de tijd van opdracht naar productie te minimaliseren, ontwikkelen we voor de klanten van Buro de Haan diverse File2factory-oplossingen. File2factory is een principe waarbij de machine aangestuurd wordt vanuit het BIM-model. Het grote voordeel hiervan is dat het overtekenen / overnemen van tekeningen niet meer nodig is.

Hiermee wordt de kans op fouten geminimaliseerd en wordt de tijd tussen opdracht en productie korter. Om dit te kunnen realiseren dient de basis goed te zijn, wat inhoudt in dat de BIM modellen die door de modelleurs getekend worden, op een dusdanig detail niveau moeten zijn dat er genoeg informatie aanwezig is om direct machines te kunnen aansturen.

File2factory mogelijkheden

Door verder te bouwen op deze basis kunnen we voor u koppelingen maken tussen een BIM model en uw machine park. Zo hebben wij voor onze klanten al diverse export-mogelijkheden gemaakt waarmee het mogelijk is om vanuit het BIM model rechtstreeks machines te kunnen aansturen.

CNC Export

Voor de aansturing van een CNC machine is er een Add In ontwikkelt waarmee het mogelijk is om vanuit het BIM model .btl of .btlx bestanden te genereren (http://www.design2machine.com/).

Steenstrip robot

Export vanuit Revit voor de aansturing van een steenstriprobot.
Deze oplossing bestaat uit twee onderdelen, het eerste onderdeel is een Add-in voor Revit waarmee eenvoudig stenen geplaatst kunnen worden op een wand in diverse metselverbanden.

Het tweede onderdeel is het exporteren van deze informatie. De informatie komt uiteraard uit het BIM model, het benodigde bestandsformaat hiervoor is ontwikkelt in samenwerking met de machinebouwer.

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor uw machinepark neem dan gerust contact op. Naast het zelf ontwikkelen van nieuwe modules kunnen wij u ook advies geven over bestaande software waarmee File2factory oplossingen mogelijk zijn.