Project omschrijving

Inmeten bestaande situatie voor aanbouw eetcafé

De uitbreidingswens van eetcafe Het Vergulde Ros had vanzelfsprekend de bestaande situatie als uitgangspunt. Voor zowel onze architectuur als engineering en constructie afdeling was een goed model van de bestaande situatie essentieel voor een efficiënte samenwerking. De bestaande situatie van het hele pand is zowel van binnen als buiten van ingescand om de renovatie en uitbouw vorm te kunnen geven en bouwkundig te kunnen berekenen.

Alle draagmuren in beeld

Met de scan van de binnenzijde hebben wij alle belangrijke draagmuren in beeld gebracht. Essentieel voor de bouwfysische uitwerking door engineering en constructie om op verder te rekenen en te tekenen. Een ingestort dak door een missende draagmuur willen we niet op ons geweten hebben! Om het plaatje zo compleet en duidelijk mogelijk te maken is scherp selecteren van standplaatsen waarbij alles in beeld komt essentieel. Door deze in het digitale model weer goed met elkaar te verbinden ontstaat er een volledig totaalbeeld.

Realtime scans met extreme detaillering

Met onze scanapparatuur maken wij super gedetailleerde scans in een mum van tijd. In minder dan een halve minuut maken wij een volledige scan waarbij er 2 miljoen punten per seconde gescand worden. De gemaakte scans zijn direct zichtbaar op Ipad als 360 graden foto waarbij we direct kunnen controleren of we alles in beeld hebben. Hoewel het voornamelijk de apparatuur is die het werk doet is het menselijk oog niet overbodig. Voor dat we de apparatuur opstellen kijken wij op ooghoogte wat we allemaal zien om een inschatting te maken van wat er gescand moet worden en bepalen we de standpunten van de scan.

Het uiteindelijke hoog gedetailleerde model van de bestaande praktijk is de basis waar onze andere afdelingen mee verder kunnen werken om de wensen van de klant te kunnen realiseren.

Wat mogen wij voor u passend maken?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP