Project omschrijving

Inscannen rijtjeswoning ten behoeve van renovatie

Voor dit project hebben wij het hele gebouw ingescand. We hebben hiervoor op de hoeken, de voorgevels en de kopgevels targets opgehangen. Na het ophangen van deze targets konden wij het hele gebouw rondom inscannen.

Bij het inscannen is het belangrijk dat de voordeur van de woning openstaat, zodat de hoogte goed zichtbaar wordt. De deuren, kozijnen en het dak worden ook meegenomen in de scan. Mocht het gaan om een portiekflat, dan wordt het trappenhuis ook ingescand. Door dit ook in te scannen, wordt de dikte van de vloer zichtbaar en kunnen ze aan de hand hiervan de verankering van de vloeren in de gevels bepalen.

Later zijn we teruggekomen met ander apparatuur om de opgehangen targets op de hoeken in te meten. Aan de hand hiervan wordt de point cloud opgesteld. Deze wordt verwerkt en gaat naar onze modelleurs. We krijgen dit bestand weer terug en gaan daarmee weer naar de locatie. Met dit nieuwe bestand kunnen we de rails uitzetten waar de nieuwe gevelpanelen aan bevestigd worden. Bij deze nieuwe situatie wordt vaak gebruik gemaakt van triple glas en dit zorgt al snel voor 30 cm extra isolatie.

Door de technieken die wij gebruiken is het nauwkeurigheidsniveau drie keer zo hoog als normaal. En door het gebruik van prefab technieken is de effectiviteit ook veel hoger. Door onze werkwijze zijn we in staat om de bouwer en de bewoner te ontzorgen en dit zorgt uiteindelijk weer voor minder overlast. Ook zijn er door middel van deze werkwijze minder werknemers nodig en kunnen we de woningcorporatie helpen het probleem in een wijk op te lossen.

Wat mogen wij voor u passend maken?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP