Nieuwe technologieën stellen nieuwe eisen aan maatvoering. In het verleden was een tekening voor een goede timmerman voldoende om zelf de meetpunten uit te zetten. Door moderne 3D technieken zijn duidelijke tekeningen er niet of nauwelijks meer. Bij renovatie wordt dit regelmatig versterkt door het volledig ontbreken van documentatie of modellen.

Het beantwoorden van deze vraagstukken vraagt om geavanceerde apparatuur, maar alleen apparatuur blijkt in praktijk vaak niet de volledige oplossing. Zonder bouwkundige kennis ligt minder of onvolledige maatvoering op de loer met alle nadelige gevolgen van dien: frustratie op de bouwplaats en langere doorlooptijden van het project met daarbij horende oplopende faalkosten.
Vanuit Buro de Haan Maatvoering brengen wij geavanceerde apparatuur en bouwkundige kennis samen en hebben wij één helder doel voor ogen: alles moet passen!

3D inmeten

3D Inmeten is een laser scanning techniek die nauwkeurig, snel en uiterst precies helpt bij het opmeten van bestaande gebouwen.

Met 3D laser scanning is het mogelijk om bestaande gebouwen snel en met uiterste precisie tot 1 mm nauwkeurig op te meten. Door de 3D scans te combineren met 3D fotografie ontstaat een point cloud die inzicht geeft in gebruikte techniek en details. Pointclouds in combinatie met BIM zijn krachtige middelen om onderhoudsplannen, restauratieplannen, renovatiepannen, en verbouwplannen te realiseren. De nieuw te bouwen elementen in verbouwplannen kunnen door deze combinatie met uiterste precisie gepland worden waardoor ook prefabricage in verbouwplannen mogelijk wordt. Herbestemmen van bestaande bebouwing behoord door middel van deze techniek en onze uitwerkingsmogelijkheden sneller tot een goed alternatief voor nieuwbouw.

Doorlopend innoveren 

Bij Buro de Haan werken we iedere dag aan onze missie “Beter Bouwen”. Vanuit Maatvoering doen wij dat door innovatieve oplossingen als meetpunten in 3D modellen te zetten en deze via de cloud te delen met alle betrokken partijen. We motiveren onszelf iedere dag door na te denken over hoe we slimmer of efficiënter kunnen maatvoeren en nemen nooit genoegen met de status quo.

Wat mogen wij voor u passend maken?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP