In traditionele bouwprocessen gaat veel tijd, energie en daarmee rendement verloren in de uitvoeringsfase. Beter bouwen begint dan niet bij het bouwproces zelf maar al ver daarvoor. Niet alleen het bouwproces efficiënter maken is een uitdaging maar een gebouw moet ook voldoen aan regelgeving én moet prettig zijn om in te wonen of te werken. Bij Buro de Haan kijken wij doorlopend hoe we dingen beter, sneller of efficiënter kunnen doen door de werelden van IT en Bouw met elkaar te verbinden.

De uitdagingen van nu waar traditionele bouwmethoden geen antwoord op geven:

  • Met mínder mensen méér bouwen
  • Strengere regelgeving
  • Op een efficiëntere manier om een goed resultaat te behalen.

Prefabricage, off-site bouwen, het samenbrengen van bouwkundige, installatietechnische en constructieve componenten in Bouw Informatie Modellen (BIM) en geavanceerde ICT-oplossingen zijn wel een antwoord op deze uitdagingen. Een andere benadering van het bouwproces is daarbij het uitgangspunt. Een benadering waarmee de sector aantrekkelijk is om in te werken, het mogelijk maakt om constant een hogere kwaliteit te leveren en die voor uitvoerende partijen als opdrachtgever financieel aantrekkelijk is.

Buro de Haan Engineering breng de digitale wereld en de fysieke bouw bij elkaar met geavanceerde technologie en slimme IT-oplossingen.

Virtueel bouwen met BIM

In Bouw Informatie Modellen worden bouwkundige, installatie- en constructiecomponenten bij elkaar gebracht zodat er een virtueel model van een gebouw gemaakt wordt. Technologie in combinatie met het inlevingsvermogen en de praktische kennis van onze specialisten met betrekking tot maakbaarheid, bouwprocessen en bouwkwaliteit zorgen voor een soepeler en efficiënter bouwproces.

Minder problemen voor uitvoerende partijen

Virtueel bouwen maakt eventuele conflicten in verschillende componenten inzichtelijk aan uitvoerende partijen voor de werkelijke bouw begint. Denk aan leidingen en kanalen voor water, elektriciteit en lucht maar ook constructieve onderdelen. Dure technische oplossingen, vertragingen en tijdrovend overleg op de bouwplaats worden hiermee voorkomen. Een centraal model zorgt ervoor dat alle partijen met dezelfde gegevens zoals tekeningen, artist impressions en uittrekstaten werken met minder faalkosten als gevolg.

Meer inzicht voor de opdrachtgever

Een uitvoering die in de praktijk minder handig is dan gedacht of verwachtingen die niet uitkomen kunnen een grote teleurstelling zijn. Door tijdens de ontwerpfase alvast virtueel door uw woning of bedrijfspand te wandelen krijgt u een veel betere beleving dan door het bekijken van bouwtekeningen.

Zo krijgt u, ruim voordat de bouw start, een goed beeld van het plan en kunnen wijzigingen nog doorgevoerd worden. Verkeerde verwachtingen die anders pas tijdens de uitvoering aan het licht komen worden zo voorkomen. Statische gegevens zoals oppervlaktes en volumes maken zo plaats voor virtuele begaanbare ruimtes, volledig voorzien van interieur.

Prefabricage en offsite bouwen

Bouwen wordt assembleren! Prefabricage maakt het mogelijk om een hogere kwaliteit te leveren tegen lagere kosten. Geen last van wisselende weersomstandigheden die het onaantrekkelijk of zelfs onmogelijk maken om in te werken. Beheersbare reiskosten en het waarborgen van een constante kwaliteit, zo maar enkele voordelen van prefabricage. Voorwaarden zijn een goede productievoorbereiding waar het Bouw Informatie Model weer een belangrijke rol speelt voor een goede technische afstemming. Onze engineers weten dan ook als geen ander dat de goede voorbereiding het halve werk is!

Wet en regelgeving

Behalve esthetische wensen en gebruiksfuncties dient een gebouw ook te voldoen aan wet- en regelgeving en moet het prettig zijn om in te wonen of verblijven. Denk aan zaken als akoestiek, daglicht en klimaat, brandveiligheid en energiegebruik. Wij hebben de kennis en de tools om u te voorzien van advies en om uw gebouw te laten voldoen aan de gestelde eisen voor het verkrijgen van vergunningen of subsidies.  

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP