Buro De Haan Installatietechniek

We hebben een begeleidende, adviserende en ontwerpende rol om de beste installatie te realiseren

Buro De Haan installatietechniek is vanaf de schetsontwerpfase betrokken bij het bouwproces. Doordat wij de installatietechnische schets maken in BIM kunnen we efficiënt samenwerken met de andere Buro De Haan afdelingen.

Binnen iedere fase van het bouwproces hebben wij een andere rol. Van meekijken en meedenken in de ontwerpfase tot het uitwerken van het technisch ontwerp en van het voeren van klantgesprekken tot het maken van ramingen.

Schetsontwerp en voorlopig ontwerp

Al vanaf het schetsontwerp kijken wij met de architect mee en geven wij input. Hierbij letten wij of de indeling van de woning of het utiliteitspand realistisch is voor de benodigde installatie. Zo kijken we of de technische ruimte groot genoeg is voor alle installaties en of de indeling wat betreft leidingen logisch is.

Om een zo goed mogelijke installatie te kunnen realiseren, voeren wij gesprekken met de klanten. Alleen op deze manier weten wij hoe de klant zich beweegt in zijn huis of in het utiliteitspand. Op basis daarvan gaan wij aan de slag met het 3D ontwerp van de installatietechniek.

Definitief ontwerp

Bij het definitief ontwerp zorgen wij altijd dat er minimaal vier ogen naar het installatietechnische ontwerp kijken. Zodra de schets definitief is verwerken we de plannen in een 3D BIM model. Het 3D model geeft ons, maar ook de opdrachtgever, een beter beeld van de installatietechniek. Daarnaast zorgt het 3D model ervoor dat we de ontwerpen van de andere disciplines allemaal tegelijk kunnen bekijken. Dit realiseert in een optimale samenwerking.

Onze ontwikkelingen

Virtueel bouwen

Een goede samenwerking met zowel de klant als andere disciplines binnen het bouwproces. Het 3D model geeft iedereen een concreter beeld van de installatietechniek.

Prefab

Installatietechnische voorzieningen verwerken in geprefabriceerde elementen door het BIM-model als uitgangspunt te nemen.

Automatisering

Door gebruik te maken van bibliotheken en de bijbehorende specificaties kunnen we de systemen voor ons laten rekenen.

Generative design

Door gebruik te maken van bibliotheken en de bijbehorende specificaties kunnen we de systemen voor ons laten rekenen.

Modulaire installaties

Gebruikmaken van kant-en-klare installaties die geprefabriceerd worden in een fabriek. Deze installaties kunnen hergebruikt worden in meerdere projecten.

Duurzaamheid

Een duurzaam gebouw dat toekomstbestendig is kan alleen gerealiseerd worden door rekening te houden met life cycle costing.

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP