Project omschrijving

Inmeten oude medicijnfabriek ten behoeve van renovatie en verbouwing

Een oude medicijn fabriek in Staphorst wordt gerenoveerd en verbouwd voor het nieuwe pand van Timmerman Transport. Wij hebben het volledige pand, van binnen en van buiten ingescand. Door het inscannen van het pand kwam de stalen constructie in beeld en aan de hand hiervan konden de nieuwe tekeningen voor het pand worden gemaakt.

Het pand bestaat uit twee verdiepingen, waar ze de opslag en overslag van goederen doen. Het gescande materiaal is van groot belang voor dit project. Zo zijn onder andere de brandtrappen ingescand, zodat deze na de uitbreiding van het pand op de juiste locaties teruggeplaatst kunnen worden. Daarnaast worden de scans ook gebruikt voor de nieuwe laadput, hiervoor wordt de hoogte van de weg ook meegenomen, zodat de schuinte bepaald kan worden, en de staalconstructie. Dit is nodig omdat het nieuwe gedeelte wordt doorgebouwd op de huidige staalconstructie.

Bij dit project hebben we veel gebruik gemaakt van Point Cloud en ons gebruik hiermee onderscheidt ons van de concurrent. Maar wat is een point cloud eigenlijk precies?

Een point cloud wordt gemaakt door middel van een laser scanner. Deze scanner meet ongeveer 50.000 tot 1.000.000 punten per seconde, in een straal van ongeveer 150  meter. De digitale weergave van dit bestand met al die punten is een nauwkeurige 3D scan, die weer gebruikt kan worden door bijvoorbeeld een constructeur of een engineer.

Wij maken pointclouds omdat dit een zeer precieze methode is om fysieke ruimtes vast te leggen. De scans geven de essentie van een ruimte in zijn geheel goed weer.

Wat mogen wij voor u passend maken?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP