Modulaire installaties

Circulair bouwen met kant-en-klare installaties

Prefab heeft de afgelopen jaren haar vlucht genomen binnen de bouwwereld. In de installatietechniek wordt prefab toegepast in de vorm van installatiemodules. Deze kant-en-klare modules kunnen in ieder nieuwbouwproject geplaatst worden.

Plug-and-play

In de installatietechniek wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van plug-and-play installatiemodules. Deze installatiemodules worden in een fabriek geprefabriceerd zodat alle verschillende componenten in één keer geïnstalleerd kunnen worden.

Circulair bouwen

Bij circulair bouwen wordt gebruikgemaakt van materialen die hergebruikt kunnen worden in andere bouwprojecten. Modulaire installaties worden allemaal op dezelfde manier geprefabriceerd. Doordat alle componenten in één module samengevoegd zijn, kan de installatie gemakkelijk gedemonteerd worden. Dit zorgt ervoor dat de installatie verplaatst kan worden naar een ander bouwproject.

Voordelen

Modulaire installaties hebben een aantal voordelen, zowel in de ontwerpfase als op de bouwplaats:

Doordat alle modules in beginsel hetzelfde zijn, wordt er een hoop ontwerp-, teken- en rekenwerk en dus ook tijd bespaard. In de modules zijn een aantal componenten al geprefabriceerd. Hierdoor kost het installeren van de module op de bouwplaats minder tijd.

Prefab gaat hand in hand met hogere kwaliteit. De modulaire installaties worden voor een groot deel geprefabriceerd in een fabriek die daarvoor ingericht is. In deze omstandigheden blijft de kwaliteit van de productie gecontroleerd. Hierdoor worden er minder fouten gemaakt.

De modules worden in een fabriek geprefabriceerd en kant-en-klaar op de bouwplaats aangeleverd. Dit zorgt voor minder bouwafval op de bouwplaats. Dit houdt de bouwplaats schoner en overzichtelijker en daarnaast is het een stuk beter voor het milieu.

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP