Virtueel bouwen

Virtuele afstemming zorgt voor maakbaarheid

Net zoals alle andere afdelingen binnen Buro De Haan, werken wij ook met het Bouw Informatie Model (BIM). Doordat alle ontwerpen uit de verschillende disciplines samengevoegd worden in het BIM-model, zijn clashes eenvoudig op te sporen.

BIM in de installatietechniek

In de installatietechniek is het werken met BIM een uitkomst. Zowel voor de opdrachtgever als voor de verschillende disciplines die binnen het ontwerpproces samenwerken.

Inzicht in de klant

Veel opdrachtgevers vinden het lastig om een beeld te krijgen van alle technische installaties die nodig zijn om een woning of pand functioneel te maken. Denk hierbij aan het sanitair, riolering en klimaatbeheersing. Hierbij biedt het BIM-model een uitkomst. Doordat we in 3D tekenen, krijgt de klant een visueel beeld van alle leidingen en installaties.

Vanaf een platte tekening is het bepalen van de juiste plekken voor stopcontacten lastig. Het BIM-model vereenvoudigd dit omdat de ruimte in 3D bekeken kan worden. Dit geeft dus een concreter beeld van de grootte van de woning en de juiste plekken voor stopcontacten.

Terugdringen van faalkosten

Op communicatief gebied is het BIM-model ook een uitkomst. Zo kunnen we in een vroeg stadium van het ontwerpproces al meedenken met de architect. Denk hierbij aan de grootte van de technische ruimte die nodig is voor alle technische installaties.

Door vanaf de ontwerpfase mee te denken voorkomen we ontwerpfouten die pas op de bouwplaats aan het licht komen en daar ter plekke opgelost moeten worden. Een doordacht ontwerp waar alle disciplines in meegedacht hebben, resulteert voor het terugdringen van de faalkosten.

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP