Project omschrijving

Rc Panels

Een papierloze fabriek

De adoptie van BIM en de vraag naar 3D modellen neemt toe; het nut hiervan wordt door steeds meer bedrijven ingezien.
De volgende stap is om het rendement uit een BIM model te vergroten, een manier om dit te doen is het zo goed mogelijk beschikbaar stellen van het BIM model voor de mensen op de werkvloer. Hoe wij dit hebben gerealiseerd voor RcPanels willen we graag met u delen.

Het bedrijf

Rc Panels is een flow fabriek welke op maat gemaakte renovatie panelen produceert, hierbij moet in gedachten worden gehouden dat elk paneel geplaatst wordt in een bestaande situatie en zodoende ook uniek is. Voor de productie betekent dit een unieke tekenset per paneel.

Het distribueren van werktekeningen, en het in de gaten houden van de voortgang is op de analoge wijze (print) en tijdrovende bezigheid. Om dit proces te versnellen is ervoor gekozen om papierloos te gaan werken binnen Rc Panels.

Lees meer over Rc Panels

Productie-gestuurd

De Haan IT heeft een cloud based web module gerealiseerd welke de productie planning kan uitlezen en bijbehorende tekeningen op een TV scherm / iPad kan tonen. Niet alleen de 2D tekeningen maar ook het 3D model kan door de medewerker worden bekeken.

Het beschikbaar stellen van het BIM model voor de productiemedewerkers is voor de modelleurs niet meer werk dan een druk op de knop binnen Revit, hiervoor is een Revit Add-In ontwikkeld welke de benodigde stappen automatiseert. Alleen al het niet meer klaar hoeven zetten van productie tekeningen heeft al een behoorlijke tijdsbesparing opgeleverd.

Versterking fabrieksproces

Wanneer de paneel eenmaal in productie is, kunnen medewerkers de paneeltekeningen opvragen door middel van het scannen van een barcode op het paneel. De medewerker ziet vervolgens de benodigde tekeningen, en kan aangeven wanneer zijn taak is afgerond.

Voor de planner is er een overzicht gecreëerd waarmee snel inzichtelijk is of de geplande werkzaamheden afgerond zijn zodat indien nodig er tijdig bijgestuurd kan worden.

Deze case is een voorbeeld van hoe De Haan IT niet stopt na het maken van een BIM model maar ook mee kan denken over hoe BIM gegevens zo breed mogelijk ingezet kunnen worden binnen de organisatie. Mocht u meer willen weten over deze case neem dan gerust contact op.

Hoe kunnen wij uw bouwproces innoveren?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP