Bouwprocesstroomlijning

Minder (tijd)verspilling en méér productiviteit

Het bouwproces stroomlijnen door de benodigde berekeningen rondom engineering, zoals constructieberekeningen, milieu calculaties en wetgevingstoetsen te automatiseren.

Building Information Modeling

Buro De Haan Informatietechnologie biedt oplossingen voor BIM (Building Information Modeling). BIM is een digitaal geïntegreerd proces voor de verschillende partijen in de bouwsector. BIM geeft je in een vroeg stadium in het proces al een virtueel beeld van de bouwplannen waardoor je goede keuzes kunt maken. Het maken van de juiste keuzes zorgt ervoor dat je tijd én geld bespaard.

BIM helpt je met:
– het voorspellen van de prestaties van het gebouw;
– het visualiseren van de gevolgen van veranderingen in het ontwerp;
– om kostbare fouten tijdens de bouw te minimaliseren;
– een nauwkeuriger kostenraming.

Voorbeeld uit de praktijk: Bimpact

Onze oplossingen werken voor gebruikers van:

Onze add-ins

Door de jaren liepen heen werden we beter in modelleren en hierdoor liepen we steeds vaker tegen de grenzen van het pakket aan. In de vorm van zelf ontwikkelde plug-ins hebben we extra opties voor BIM pakketten toegevoegd. Deze plug-ins helpen je met het sneller uitvoeren van handelingen of voegen een extra functionaliteit toe. Voorbeelden van de Buro De Haan add-ins zijn:

De add-in geeft je direct een berekening van de sterkte en stabiliteit van de constructie. Vergeet de wachttijden bij externe partijen en bekijk in één handomdraai of de constructie voldoet aan wet- en regelgeving en of de constructie efficiënt is voor het bouwwerk.

Met behulp van deze add-In is het mogelijk om tijdens het tekenproces te controleren of het BIM model voldoet aan de eisen uit het Bouwbesluit. Het is mogelijk om dit real-time te controleren of later met één druk op de knop.

Bereken de milieuprestaties van het bouwwerk in een vroeg stadium van het bouwproces. De add-in geeft je tijdens het modelleren een live berekening. Hierdoor weet jij direct of het bouwwerk voldoet aan alle wet- en regelgeving.

Hoe kunnen wij uw bouwproces innoveren?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP