LEVENSLOOPBESTENDIG WONEN

Levensloopbestendig wonen. De term wordt steeds vaker gebruikt waar het gaat over een woning die het mogelijk maakt om ook op je oude dag in te wonen. Natuurlijk hopen we dat we ouder worden in goede gezondheid. Maar wat als er toch lichamelijke ongemakken om de hoek komen kijken? Het traplopen kan een probleem worden en drempels vormen vaak een obstakel. Hulpstukken zijn zo langzamerhand geen overbodige luxe in uw huis. In al deze levensfases is het mooi dat de woning mee kan veranderen. Niet afhankelijk zijn van de zorg van anderen, genieten van de privacy die uw gewend bent en contact houden met de mensen om u heen.

EEN LEVENSLOOPBESTENDIGE WONING REALISEREN

Tijdens het ontwerp van uw woning kan kunnen wij rekening houden met het levensloopbestendig wonen. Daarbij maken wij gebruik van de WoonKeur handboek. Dit handboek geeft onder andere aan welke maatvoeringen er gehanteerd moeten worden om bijvoorbeeld badkamer, toilet, hal en slaapkamer levensloopbestendig te maken. Hierdoor kunt u als toekomstige bewoner in uw woning blijven wonen, ook als hij iets komt te mankeren (tot aan een rolstoel toe).

Levensloopbestendig wonen is een ontwikkelende trend. Door plannen van het rijk worden mensen gedwongen steeds langer thuis te blijven wonen. Dit betekent dat mensen in de toekomst tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen. Een woning ontwerpen waarin nagedacht is om ook comfort te bieden bij de oude dag is daarin een verstandige keuze.

Er is vaak meer te realiseren dan u denkt en dan is de mogelijkheid om oud te worden in uw eigen woning dichtbij. Informeer bij ons naar de mogelijkheden betreft ontwerpen met het oog op levensloopbestendigheid.