Project omschrijving

Projectgegevens

Jaar 2021-2022
Oppervlakte        fabriekshal 11.000 m2
kantoor 1.590 m2
terras en daktuin 440 m2

Brouwer Flexibele Ruimtes heeft de ambitie om het beste mass customization productiebedrijf in de bouw te worden. Praktisch betekende dit dat ze moesten verhuizen van hun huidige locatie in Nijkerk naar Zeewolde. In Zeewolde hebben wij hun fabriek van de toekomst ontworpen en geëngineerd. Daarnaast hebben we in samenwerking met Brouwer en een aantal afdelingen binnen Buro De Haan een modulair kantoorconcept ontwikkeld voor het kantoor.

Locatie

Het bedrijventerrein Horsterparc is een bedrijventerrein met een parkachtige uitstraling. Te midden van een groene omgeving is een gebouw ontworpen met een ingetogen en zakelijk karakter.

Programma van eisen

Te samen met de opdrachtgever kwamen we tot een ideaal beeld, de oorspronkelijke behoefte was een productiehal voor de productielijnen. En een kantoor voor het personeel. Door kennis te bundelen en door samenwerking ontwikkelden we voor het kantoor modulaire kantoorunits. Zo speelt het gebouw in op veranderende gebruikerswensen en kan het altijd aan- of afgebouwd worden.

Het nieuwe werken

De hal van 11.000m2 is opgezet voor de productielijnen. Voor de 2D productielijn is een geconditioneerde ruimte gemaakt. Naast de 2D bevinden zich ook de 2,5D en 3D productielijnen. De productiehal heeft een vrije overspanning van 27 meter en is hiermee flexibel indeelbaar. De eigen kantoormodule units zijn gemaakt van CLT. Uitgangspunt is geweest dat het CLT in zicht moet blijven, de kolommen als mede het plafond zijn uitgevoerd in CLT. In het plafond is het elektra reeds verwerkt, de units zijn voorzien van vloerverwarming.

Voor het kantoorcomplex zijn we uitgegaan van Het Nieuwe Werken. Hierbij hebben we in het pand kaders opgesteld voor focus, communicatie, samenwerken, ontspanning en ontmoeten. Flexibiliteit en veranderbaarheid spelen daarbij een belangrijke rol. Het atrium is de eyecatcher van het complex. Eenmaal binnengekomen leiden de trappen en de gave groene wanden naar boven. De groene wand loopt over in een daktuin op de derde verdieping.

Plattegrond

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Heeft u bouwplannen en zoekt u een architect? Neem contact met ons op.
We gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op