Project omschrijving

Projectgegevens

Locatie Staphorst   
Jaar 2016 – 2019   
Oppervlakte 10.300 m2

De oude locatie van Duntep mobiele bungalows was te klein geworden en ons werd de opdracht gegeven om een nieuw pand op een nieuwe locatie te ontwerpen. Het bedrijfsproces en flexibiliteit waren hierbij de centrale uitgangspunten. Het kantoorvolume is gericht naar de snelweg en trekt als hoogste onderdeel  de aandacht met de open glazengevel en houten gevellamellen.

Uitgangssituatie

Het nieuwe bedrijfspand van Duntep staat aan de A28 in Staphorst en vormt samen met de overige gebouwen de skyline van het bedrijventerrein de Esch.

Programma van eisen

Het meest optimale productieproces

Het gebouw is bottom-up ontworpen door te starten met een uitgebreide analyse van het productieproces waarmee een omvangrijk en waardevol programma van eisen is ontstaan.

Dat programma is in nauwe samenwerking met Duntep uitgerold over de nieuwe locatie en gerangschikt tot het meest optimale productieproces. Door 3D geprinte machines op schaal kon het optimale productieproces neergezet worden. Opvallend in dit proces is dat de materiaalaanvoerlijnen haaks op de productielijnen staan; bovenloop kranen en heftrucks zorgen voor de aanvoer van groot en klein materiaal. Het gebouw is om dit productieproces heen gezet zodat deze volledig voldoet aan de eisen van de gebruikers en zo bijdraagt aan het optimale productieproces.

Het gebouw is opgebouwd uit drie volumes; magazijn, productie en kantoor. In het gevelontwerp is onderscheid gemaakt tussen deze 3 volumes.

Functie per massa

Uitbreidingsmogelijkheden

Productiestromen

Een comfortabel werkklimaat

Licht en ruimte zijn essentieel voor een optimaal werkklimaat en daarom is er veel aandacht besteed aan ruimtebeleving, daglichttoetreding en uitzicht. Zonnestudies hebben er aan bijgedragen dat de raamsparingen zo zijn gepositioneerd dat er een comfortabel werkklimaat ontstaat waarbij de ruimte wordt opgewarmd door het zonlicht.

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Heeft u bouwplannen en zoekt u een architect? Neem contact met ons op.
We gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op