Project omschrijving

Het gebied rondom de locatie is gevormd door kenmerkende hoogteverschillen in de vorm van bossige rivierduinen en lage vlaktes in de vorm van open uiterwaarden. Achter de rivierduinen liggen essen die nog erg gaaf in het landschap zijn gelegen, es ‘t Holt. De samenhang tussen de essen, de rivierduinen en de uiterwaardenvlaktes zijn essentieel en bepalend voor de sfeer van de omgeving. De bolle essen zijn open ruimtes, waar aan de randen woningen zijn gebouwd. De tussenliggende -al dan niet door menselijk ingrijpen- ontstane beplante rivierduinen liggen als een gordel tussen de uiterwaarden en de essen in. De stuw is naast waterkundig element de recreatieve verbinding tussen Varsen en Vilsteren.

De paalwoning van Park t’Holt betreft een woning die volledig op palen staat. Uitgangspunt is een eenvoudige bouwmassa die zich oriënteert op de Vecht. De tafelconstructie op stalen kolommen met rondom een rank gedetailleerde omloop bepaald het beeld van de woning. De randen van de omloop en de overstekken van de dakranden zijn zorgvuldig en rank vormgeven.

De toegang tot de woning wordt verkregen via een compacte glazen entreepartij onder de woning op het maaiveld. Zo wordt de footprint van de woning tot een minimum beperkt.

De woning is georiënteerd op de Vecht en heeft daarom een open karakter naar de Vecht en een gesloten karakter aan de boszijde. Hout, zink en staal vormen de basismaterialen van de paalwoning. Naturel hout zal toegepast worden voor de terrassen, buitenplafonds en gevels en zal daarmee het hoofdgevelmateriaal zijn van de woning. De relatief ranke constructie van de paalwoning zal uitgevoerd worden in zwart gepoedercoat staal dat aan de onderzijde in het zicht blijft en geeft de woning zijn specifieke uitstraling. Het houten hoofdvolume wordt uitgevoerd in CLT en staat op de stalen tafelconstructie. De zonnepanelen op de woning zijn in het dakoppervlak geïntegreerd zodat de woning een rustige en eenvoudige uitstraling behoud. De ranke zinken overstekken zorgen voor een paviljoen achtige uitstraling.

De woning bestaat uit twee lagen, met op de eerste verdieping een keuken en woonkamer aan een terras. De twee slaapkamers en badkamer bevinden zich aan de achterzijde. Op de tweede verdieping zijn de overige vier slaapkamers gesitueerd inclusief twee badkamers.

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Heeft u bouwplannen en zoekt u een architect? Neem contact met ons op.
We gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op