Project omschrijving

Projectgegevens

Locatie Staphorst   
Jaar 2019 – 2020   
Volume ca 2.000 m3
Gevelbekleding Metselwerk Antraciet
Hout Onbehandeld
Sandwichpaneel Grijs
Gevelpuien Aluminium Antraciet
Draaiende delen Aluminium Antraciet
Dakrandafwerking Aluminium Grijs
Windveer Kunststof Wit
Goot Zink Grijs
Staalconstructie Staal Antraciet

Edwin en Marlou, eigenaren van inShape, kwamen tot de conclusie dat mensen helpen om fitter te worden datgene was wat ze het liefste deden. In 2014 grepen ze de kans om een bestaande sportschool over te nemen om ruim 5 jaar laten vorm te geven aan hun eigen fitnesscentrum.

Het nieuwe inShape fitnesscentrum oogt modern en daarmee is ook het ontwerp van het gebouw “Inshape” waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van zonnewarmte en daglicht.

Uitgangssituatie

Het nieuwe pand is gesitueerd op het bedrijventerrein de Bullingerslag, bestemd voor kleinschalige bedrijven. De eisen voor bebouwing zijn onder andere dat er een maximum hoogte van 9m geldt en het terrein voor maximaal 60% bebouwd mag worden. De afstand tussen het gebouw en de perceelgrens moet minimaal 3 meter beslaan.

Programma van eisen

Verschillende massastudies

Om tot een ontwerp te komen zijn er verschillende massastudies gedaan. Dit geeft een beeld van de ruimtelijke consequenties van een plan om zot tot een optimale afstemming te komen tussen de verschillende ruimtes.

De massastudie is gebaseerd op meerdere uitgangspunten. Er was de wens om het gebouw uit één volume te laten bestaan om zo het maximale uit het budget te halen. Er is rekening gehouden met de omliggende bebouwing en dat parkeren aan de achterzijde van het pand een vereiste is.

Streven was om tot een inhoud van 2.000 m3 te komen. De getoonde massastudies tonen het perspectief vanuit de aanrijrichting.

Ontwerpvisie

Uit de verschillende massastudies is een keuze gemaakt waar vanuit de ontwerpvisie is opgezet.

Er is gekozen voor loodsconstructie met stalen spantbenen als opzet waarbij de zonnepanelen optimaal op het zuiden gepositioneerd zijn.

Ontwerpvoorstellen

Uit diverse ontwerpvoorstellen is uiteindelijk een definitief ontwerp gekozen welke is gerealiseerd.

“Wat een top samenwerking met Buro de Haan!

Met wat losse eigen ideeën kwamen wij binnen en na wat gespar heen en weer stond er letterlijk binnen een half uurtje al een schets op het scherm. Precies zoals wij bedoelden, heel bijzonder! In de daarop volgende gesprekken kwamen we samen tot ons nieuwe, duurzame pand.

Vooral bijgebleven is dat er echt werd geluisterd en hoe snel er geschakeld kon worden van ideeën naar actie/resultaat. Buro de Haan zullen wij zeker aanbevelen wanneer je gaat voor snelle communicatie, snelle actie en als speerpunt duurzaamheid!”

Edwin Keet en Marlou Bloemendaal, Inshape Fitness

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Heeft u bouwplannen en zoekt u een architect? Neem contact met ons op.
We gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op