Project omschrijving

Projectgegevens

Locatie Staphorst   
Jaar 2015 – 2019   
Oppervlakte 10.300 m2

De wens voor een nieuw pand op een nieuwe locatie was ontstaan doordat het oude pand van Krale Schietsport te klein was geworden. Met gevaarlijke opslag is het niet wenselijk dat deze in verkeerde handen vallen en veiligheid was dan ook het centrale thema bij dit ontwerp. De oplossing is een soort bunker met toch een transparante en uitnodigende uitstraling.

Uitgangssituatie

Het pand bevindt zich aan de rand van het industrieterrein en is tussen 2 andere gebouwen van verschillende groottes in geplaatst. Een gegeven waar rekening mee is gehouden in het ontwerp.

Programma van eisen

Winkel, kantoor en opslag

Door vanaf het begin als ontwerper en klant samen plattegronden en organisaties te schetsen is er een programma van eisen ontstaan met een visie op de benodigde ruimtes en optimale looproutes. Een proces dat voor beide partijen erg verhelderend heeft gewerkt en een gebouw heeft opgeleverd met een optimale organisatiestructuur. Van hieruit is het gebouw ingedeeld in vier hoofdfuncties: winkel, kantoren, webshop en opslag.

Gesloten maar toch open

Aansluiten op de bestaande bebouwing

Open en gesloten voorgevel

De veiligheid staat centraal

Het pand is geplaatst tussen twee gebouwen met verschillende schaalgroottes. De kleinschaligheid van het linker pand dreigde weg te vallen tussen het rechter gebouw en het te ontwerpen pand van Krale Schietsport. Voor een evenwichtig straatbeeld is er daarom gekozen voor een trapsgewijze gevel die aansluiting zoekt met de naastgelegen gebouwen. De trapsgewijze opzet is doorgevoerd in de gemetselde en glazen gevelvlakken van de voorgevel. De hoofdingang valt op door deze centraal in de voorgevel te plaatsen en geeft zo overzicht in wie het pand binnengaat en weer verlaat. Door de transparante gevel heeft de bezoeker vanaf de 1e verdieping een prachtig weids uitzicht over de Staphorster landerijen.

“Wij hebben de samenwerking met Buro de Haan als prettig ervaren, er werd goed en duidelijk gecommuniceerd en wij zijn blij met het uiteindelijke resultaat.”

Gerrit Krale, Krale Schietsport

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Heeft u bouwplannen en zoekt u een architect? Neem contact met ons op.
We gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op