Constructief ontwerpen

Meedenken tijdens de ontwerpfase voor een optimaal resultaat

Integraal werken staat centraal binnen Buro De Haan. Dit betekent dat we nauw samenwerken met de andere afdelingen binnen het bedrijf. Doordat we tijdens de ontwerpfase al bij de architect aan tafel zitten, realiseren wij altijd de meest optimale constructie voor het ontwerp. Om dit te realiseren tekenen wij, net als de architect, in 3D. Door het gehele gebouw te berekenen, kunnen we een optimale constructie voor een optimale prijs realiseren.

Creatief denken

Een constructeur geeft goed constructief advies als hij niet alleen goed kan rekenen maar ook meedenkt in het ontwerp. Wij maken daarom niet alleen controle berekeningen maar wij denken ook mee tijdens de ontwerpfase. Door buiten de grenzen van het vakgebied te denken, creëren we de optimale constructie voor het ontwerp. Bij ons geen onnodige kolommen in het zicht omdat de constructie anders niet stevig genoeg is.

Met alle kennis die wij in huis hebben, geven wij u een gedegen advies over de mogelijkheden. Hierbij denken wij ook na over alternatieve mogelijkheden om uw ontwerp realiteit te maken. Bij het ontwerpen van de constructie zijn wij niet gebonden aan één materiaalsoort.

Integraal werken

De nauwe samenwerking met de andere afdelingen binnen Buro De Haan zorgt ervoor dat we gezamenlijk tot een beter gebouw komen waarbij alle disciplines binnen het bouwproces op elkaar afgestemd zijn.

Tijdens de ontwerpfase zitten wij al met de architect aan tafel. Vanuit onze eigen vakgebieden denken we gezamenlijk na over de verschillende mogelijkheden. Is het constructief bijvoorbeeld efficiënter om de trap een halve meter naar rechts te verplaatsen? Dan zitten we dichtbij het vuur en kan dit direct verwerkt worden in het ontwerp. Op deze manier kunnen we het ontwerp precies zo realiseren zoals u dat voor ogen heeft. Hierbij houden we uw budget natuurlijk in ons achterhoofd.

De praktijk wijst vaak uit dat een integrale werkwijze veel voordelen heeft tijdens de bouwfase. De samenwerking van alle verschillende disciplines zorgt ervoor dat alle verschillende onderdelen in het ontwerp feilloos op elkaar aansluiten. Dit zorgt tijdens de bouw voor efficiency. Alles wat voor de start van de bouw al goed geregeld is, scheelt tijdens de bouw in kosten. Advieskosten zijn namelijk maar 10% van de bouwkosten.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP