Sandwichmateriaal

Een passende constructie voor ieder project

Sandwichmateriaal bestaat uit een combinatie van verschillende materialen met ieder andere eigenschappen. Door de verschillende lagen te laten samenwerken ontstaat er een sterk constructiemateriaal met een gelaagde opbouw. Sandwichconstructies worden voornamelijk toegepast in situaties waar gewichtsbesparing nodig is.

Sandwichmateriaal is opgebouwd uit een kernmateriaal wat isolerend werkt en aan de buitenkant een ‘huid’. Dit kan zowel boven als onder hetzelfde materiaal zijn maar dit kunnen ook verschillende materialen zijn.

De materiaalkeuze voor de sandwichconstructie is per bouwproject anders. Ieder bouwmateriaal heeft andere kenmerken en door een combinatie te maken van deze verschillende materialen kan er voor ieder project hét meest geschikte constructiemateriaal samengesteld worden.

Gevelsandwich

Een gevelpaneel is uit vijf lagen opgebouwd: polyester, OSB, EPS, polyester en een afwerklaag. Deze gevelpanelen zijn luchtdicht, vochtongevoelig en hebben een hoge isolerende waarde.

Betonsandwich

Bij betonsandwich bestaan de buitenkanten van het paneel uit beton. Tussen deze betonlagen wordt een isolerende laag toegevoegd waardoor het paneel niet alleen stevig en bestand tegen alle weersomstandigheden maar ook isolerend is.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP