Niet-lineaire analyses

Het werkelijke gedrag van een constructie in kaart brengen

De constructie van een pand wordt belast zodra het pand in gebruik genomen wordt. Om van te voren de gevolgen van dit gebruik in kaart te brengen, wordt een lineaire en niet-lineaire analyse uitgevoerd.

Lineair versus niet-lineair

Ieder materiaal heeft een lineair elastisch bereik. Dit betekent dat een materiaal bij belasting of verplaatsing op alle plaatsen evenredig verbuigt.

Door eerdere vervormingen of door gebruik van niet-lineaire materialen kan belasting ervoor zorgen dat de constructie buiten het lineair elastische bereik komt. Het is dan lastig om in te schatten welke vorm de constructie dan gaat aannemen en wat de gevolgen hiervan zijn.

Analyseren en oplossen

Te zware belasting van een pand of onevenredige gewichtsverdeling kunnen niet-lineaire vervormingen van de constructie tot gevolg hebben. Met een niet-lineaire analyse brengen we het echte gedrag van een constructie in beeld. Op deze manier hebben weten wij in een vroeg stadium al wat er met de constructie gebeurt zodra het pand in gebruik genomen wordt. Zo kunnen we voor eventuele niet-lineaire vervormingen een oplossing zoeken.

Wij geloven dat een optimale contructie die tegen iedere situatie bestand is, alleen op deze manier berekend kan worden.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP