Beton

Een solide constructie met een goed binnenklimaat

Het bouwen met beton is niet meer weg te denken in de bouwwereld. Beton is een stevig materiaal dat tegen een stootje kan. Het is een natuurlijk en solide materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden.

Veel mensen associëren beton met een koud en kil bouwmateriaal. Maar niets is minder waar, beton heeft een goede isolatie voor zowel warmte als geluid. Hierdoor creëer je met beton een stabiel en prettig binnenklimaat dat goed op temperatuur te houden is.

Prefab beton

De naam zegt het al: prefab beton wordt in de fabriek geprefabriceerd. De voordelen van prefabricage zijn snel bouwen, minder overlast en minder arbeid op de bouwplaats. Een ander voordeel van prefab beton is dat de elementen onder gecontroleerde omstandigheden drogen. Hierdoor ben je niet afhankelijk van de weersomstandigheden op de bouwplaats.

Voordat de prefab beton elementen geproduceerd worden, worden ze eerst gemodelleerd in een bouwinformatiemodel (BIM). Hierdoor kunnen we fouten digitaal opsporen en faalkosten laten dalen. Door de uittrekstaten die in een vroeg stadium gemaakt worden, kunnen we sneller en nauwkeuriger calculeren.

Tunnelbouw

Bij tunnelbouw wordt beton in een op maat gemaakte kist gestort. Deze kist heeft de vorm van een tunnel en waarbij de wanden en de verdiepingsvloer uit één stuk bestaan. Het uitharden van dit beton duurt meestal één dag. Zodra het beton uitgehard is, kan de tunnelbekisting verwijderd worden.

Deze werkwijze maakt het mogelijk om in een mum van tijd een stevig betonnen casco op te bouwen.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP