Het lab

Een stap verder in de ontwikkeling van circulaire materialen

Bij Buro De Haan zetten we graag een stapje verder dan de status quo. Om de bouw betaalbaar te houden en de duurzaamheid ten goede te komen, bedenken en testen wij onze eigen circulaire materialen.

Testen

Voordat nieuwe materialen toegepast kunnen worden in projecten, moeten deze uitvoerig getest worden. In ons lab hebben we de beschikking over geavanceerde apparatuur waarmee we verschillende testen kunnen uitvoeren.

Door middel van drukproeven testen we het materiaal op 30 verschillende manieren. Op deze manier bootsen we realistische situaties na en kunnen we nauwkeurig controleren hoe sterk een materiaal is.

Beoordelen

Van ieder bestaand materiaal is zijn er gegevens beschikbaar die de sterkte van het materiaal aangeven. Voor nieuwe materialen zijn deze cijfers er nog niet. Je kunt ervoor kiezen om het nieuwe materiaal bij gespecialiseerde laboratoria te laten testen met lange wachttijden tot gevolg. Wij kiezen ervoor om deze testen eerst zelf uit te voeren. Hierbij werken we volledig volgens de NEN voorschriften.

Zodra wij overtuigd zijn van het nieuwe materiaal, sturen we het naar de gespecialiseerde laboratorium voor de definitieve certificering.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP