Parametrisch ontwerpen

Ontwerpen op basis van data

De kern van parametrisch ontwerpen is het vastleggen van ontwerprelaties waardoor een deel van het ontwerp gegenereerd wordt. Ondanks dat de software het werk doet, behouden we toch onze ontwerpvrijheid. De data die wij invoeren, is de basis voor het parametrisch ontwerpen.

De gegenereerde ontwerpen kunnen we vervolgens ook gebruiken voor andere projecten. Dit zorgt voor een constante, hoogstaande kwaliteit. Parametrisch ontwerpen zorgt ervoor dat wij gemakkelijk kunnen anticiperen op wijzigingen in het ontwerpproces. Dit maakt ons als afdeling flexibel.

Parameters

Parametrisch ontwerpen valt en staat met kenmerken en relaties tussen verschillende materialen. Door alle gegevens van een bepaald materiaal in te voeren en de relatie tussen verschillende onderdelen aan te geven, ontstaat het ontwerp automatisch. De bouwstenen en de relaties tussen deze bouwstenen kunnen worden gezien als parameters.

Eenvoudig aanpassen

Doordat het gehele ontwerp uit parameters bestaat is het aanpassen van het ontwerp eenvoudig. Tot in een laat stadium kan de waarde van een parameter gewijzigd worden. Er ontstaat een nieuw 3D model waardoor de gevolgen van de aanpassing direct zichtbaar zijn. Gedurende het tekenproces biedt dit nieuwe inzichten. Dit draagt bij aan het tekenen van een optimale constructie.

Efficiënt modelleren

De software genereerd een deel van het ontwerp op basis van de ingegeven regels. Doordat de software het werk doet, kunnen we nog nauwkeuriger werken en zijn de doorlooptijden korter.
Simulatie zorgt ervoor dat we alle verschillende ontwerpoplossingen gemakkelijk inzichtelijk krijgen. Hierdoor kunnen we altijd de beste constructie voor het project garanderen.

Draagt jouw constructieve kennis bij aan onze integrale werkwijze?

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren op onze afdeling? Bekijk onze vacatures.

BEKIJK DE VACATURES

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP