Projectengineering

Bouwen is een complex proces. Als het gaat om huisvesting heeft iedereen andere behoeften en er zijn er vele partijen betrokken in het bouwproces van allereerste begin tot het moment van sleuteloverdracht. Steeds strengere wet- en regelgeving zorgen er bovendien voor dat bouwen en ontwerpen steeds complexer wordt. Een gebouw dat is afgestemd op persoonlijke wensen en budget, dat rekening houdt met planning van de verschillende betrokkenen én dat voldoet aan wettelijke normen is daarmee een waar kunstwerk.

Onze projectengineers helpen om woningen, bedrijfspanden, agrarische panden en utiliteitsbouw te realiseren én zorgt dat al deze verschillende belangen optimaal op elkaar afgestemd worden.

Virtueel bouwen met BIM

Onze vakkundige ingenieurs hebben een hoog kennisniveau van bouwkunde, regelgeving, bouwfysica, constructiemechanica en bouwuitvoering. Daarbij werken wij volgens de BIM methodiek, wat ook wel bekend staat als virtueel bouwen. Voor de werkelijke start van de bouw maken wij een digitaal 3D ontwerp welke ons in staat stelt om efficiënt te werken en waarmee  opdrachtgever en  andere betrokkenen, zoals aannemer en leverancier, meer inzichten krijgen.

Betere technische afstemming

Niet passende onderdelen, overleg en afstemming op de bouwplaats, ter plaatse bedachte dure technische oplossingen en uiteindelijk vertraging komen veel voor in een traditioneel bouwproces. Door alle betrokken partijen te laten samenwerken in BIM en virtueel te bouwen kunnen veel onnodige kosten voorkomen worden.

Door te werken in BIM worden alle 3D tekeningen samengevoegd. De “live” doorsneden die hiermee gemaakt worden maken duidelijk of alles ook werkelijk uitvoerbaar is. De installatie bestaande uit leidingen en kanalen voor water, gas, elektra, riool en lucht krijgen virtueel een positie zodat eenvoudig beoordeeld kan worden of alles past. Dit principe kan ook toegepast worden voor staalconstructies, interieurbouw en alle ander denkbare partijen. Zo worden faalkosten en vertraging voorkomen door een betere afstemming.

Betere inzichten

Een plattegrond met maatvoering spreekt maar beperkt tot de verbeelding, zo hebben weinig mensen een concreet beeld bij een woonkamer van 40m2. Pas wanneer vergeleken kan worden met een huidige of meer bekende situatie gaat het leven.

Door onze werkwijze met BIM kunnen wij virtueel een woonkamer inrichten met meubilair, een kantoor met bureau’s of een productiehal met machines. Zo ontstaat er een duidelijk beeld van de afmetingen en een referentiekader van de mogelijkheden. Het virtueel kunnen wandelen door uw toekomstige bedrijfspand of woning zorgt ervoor dat in een vroeg stadium geschakeld kan worden in het ontwerp om uw wensen te kunnen realiseren. Geen verrassingen achteraf als een kast die niet past op de bedachte plek of een werkplek die toch niet zo ruim is als gedacht.

Betere samenwerking

Een kleine wijziging tijdens de uitvoering van een project kan door de vele partijen die ieder individueel op de hoogte gesteld moeten worden al snel kostbaar uitvallen. Een goede voorbereiding is ook daarin het halve werk.

Onze BIM werkmethodiek staat garant voor consistente gegevens op tekeningen, staten en visualisaties voor alle betrokken partijen. Alle projectgegevens worden bewaard in de cloud en via ons portaal kan informatie snel en foutloos worden gedeeld. Zo heeft een ieder overal en altijd direct toegang heeft tot de meest actuele gegevens.

Wat kunnen wij voor uw project betekenen?

BOUWKOSTENRAMING
ADVIES BOUWFYSICA
ADVIES ENERGIE
ADVIES BRANDVEILIGHEID
VERGUNNINGSAANVRAAG
DUURZAAM BOUWEN
LEAN BOUWEN

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP