Projectengineering

Hulp met het optimaal realiseren van jouw project.

Projectengineering

Bouwen is een complex proces. Als het gaat om huisvesting heeft iedereen andere behoeften en er zijn er vele partijen betrokken in het bouwproces van allereerste begin tot het moment van sleuteloverdracht. Steeds strenger wordende wet- en regelgeving doen daar nog een schepje complexiteit bovenop. Een gebouw dat is afgestemd op persoonlijke wensen en budget, dat rekening houdt met planning van de verschillende betrokkenen én dat voldoet aan wettelijke normen is daarmee eigenlijk een waar kunstwerk.

Onze projectengineers helpen om woningen, bedrijfspanden, agrarische panden en utiliteitsbouw te realiseren én zorgen dat al deze verschillende belangen optimaal op elkaar afgestemd worden.

Projectengineering bij Buro de Haan

Projectengineering is de techniek van een gebouw induiken. De techniek is daarbij een middel om in eerste instantie tot een veilig, gezond, comfortabel gebouw te komen dat een zo laag mogelijk of zelfs positieve invloed op onze omgeving heeft. Belangrijk blijft wel dat het gebouw een renderende investering moet zijn. Wij adviseren daarbij in materiaalkeuze en de invloed daarvan op Total Cost of Ownership. Door vanuit deze uitgangspunten een gebouw te realiseren is een gebouw dat voldoet aan regelgeving bijna een vanzelfsprekend gevolg.

Al deze uitgangspunten vragen wel van ons dat wij een gebouw in al zijn aspecten snappen, een visueel 3D model vormt daarbij altijd de basis. Visueel inzicht maakt zaken concreet, voor de opdrachtgever en voor alle betrokken partijen. Onze tekeningen en die van andere betrokken partijen ontsluiten wij via ons eigen portaal zodat er een centrale bron van waarheid ontstaat.

Nieuwe ontwikkelingen die ons in staat stellen om sneller en hoogwaardiger te kunnen toetsen omarmen wij. Wij zien deze nieuwe ontwikkelingen op gebied van slimme ICT tools maar ook in procesvoering en kwaliteitsborging.

Projecten realiseren met BIM

Onze vakkundige ingenieurs hebben een hoog kennisniveau van bouwkunde, regelgeving, bouwfysica, constructiemechanica en bouwuitvoering en wij werken daarbij volgens de BIM methodiek. Hiermee zijn tekeningen consistenter en beter op elkaar afgestemd.

>>Lees meer over de voordelen van virtueel bouwen

Onze expertises

Onze expertises op het gebied van engineering richten zich op de veiligheid van een gebouw, een comfortabel gebouw om in te verblijven, een gebouw dat rekening houdt met het milieu en tenslotte voldoet aan wet- en regelgeving.

ADVIES BRANDVEILIGHEID
ADVIES BOUWFYSICA
ADVIES ENERGIE
BOUWKOSTENRAMING
VERGUNNINGSAANVRAAG
DUURZAAM BOUWEN
LEAN BOUWEN

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP