Prefab productie engineering

Voor maximale efficiëntie

Prefab productie engineering

Productie op de bouwplaats kenmerkt zich door een beperkte efficiëntie. Onwerkbaar weer en reiskosten zijn hierin een grote factor. Door bouwen te veranderen naar assemblage in een fabriek kunnen bouwkosten aanzienlijk worden verlaagd. De verschuiving van bouw naar assemblage krijgt steeds meer vorm doordat er op machinaal gebied en ICT steeds meer mogelijk is.

Wat is prefab bouwen?

De bouw staat voor een aantal forse uitdagingen. Met minder mensen moet er meer gebouwd worden, regelgeving wordt strenger en voor een financieel gezonde sector moet er efficiënter gebouwd worden. In traditioneel bouwen wordt dan niet de oplossing gevonden.

Prefab bouwen of offsite bouwen gaat meer over assembleren dan over bouwen. De productie van elementen vindt plaats in de fabriek en op de bouwplaats worden elementen geplaatst en aan elkaar bevestigd. Dit fabrieksmatig bouwen kent een groot aantal voordelen:

  • Wisselende weersomstandigheden die het onaantrekkelijk of zelfs onmogelijk maken om in te werken zijn niet of nauwelijks aan de orde.
  • Hoge reiskosten en de daarbij horende verloren uren worden tot een minimum beperkt.
  • Er kan beter een hoge constante kwaliteit geborgd worden doordat de omstandigheden altijd hetzelfde zijn.
  • Deze voordelen zorgen er opgeteld voor dat er sneller én goedkoper gebouwd kan worden.

Offsite bouwen vraagt wel om een betere voorbereiding. Geprefabriceerde onderdelen die niet perfect in elkaar passen zullen alle genoemde voordelen tenietdoen of zelfs negatief werken.

Wat is mogelijk met prefab bouwen?

In prefabriceren biedt de mogelijkheid om een hogere kwaliteit te leveren tegen lagere kosten. Daarom zullen wij altijd bij ieder project onszelf de vraag stellen of er onderdelen prefab aangeleverd kunnen worden. Wij hebben de kennis en kunde om prefab productie engineering te verzorgen voor houtskeletbouw, betonbouw, staalbouw en renovatieprojecten.

De huidige status van prefabricage methodes en bijbehorende bouwmethodes binnen productiefabrieken kennen geen geheimen voor ons. Prefab is toepasbaar voor uitbouw, aanbouw maar biedt ook mogelijkheden voor nieuwbouw, voor onderdelen van een woning of bedrijfspand of tot en met een compleet gebouw.

Productie engineering verzorgen wij voor projecten die binnen onze eigen bedrijven uitgevoerd worden maar ook voor productiebedrijven, bouwbedrijven of andere toeleveranciers. Door de steeds verdere ketenintegratie die we actief opzoeken zijn we meer in staat om op hoge kwaliteit goedkopere producten te maken voor de gebouwde omgeving.

Prefabricage met BIM

Werken met het Bouw Informatie Model is de enige methode om het prefabriceren van gebouwen goed aan te sturen. Vanuit onze productie engineering zetten wij dan ook maximaal in op de mogelijkheden die werken met BIM en 3D modellen ons biedt.

In BIM brengen wij bouwkundige, installatietechnische en constructieve componenten samen en laten daar de meest geavanceerde ICT oplossingen op los. Wij zetten daarbij een mix in van de beste softwareoplossingen die de markt biedt en in eigen huis ontwikkelde tools wanneer de markt niet de oplossing biedt die wij zoeken.

Van model naar productietekening

Voor een betere productievoorbereiding werken wij vanuit een digitaal 3D model naar een productietekening. Daarbij houden we rekening met kozijnen, afwerking en installaties welke in de fabriek opgenomen worden in de prefab elementen.

Snellere montage

In de voorbereiding en productie wordt rekening gehouden met de uiteindelijke montage zodat elementen perfect op elkaar passend geproduceerd worden. Door de modellen van verschillende leveranciers te verzamelen in BIM sluiten Beton, HSB en staalelementen bijvoorbeeld perfect op elkaar aan zodat een gebouw niet alleen snel geproduceerd wordt maar ook snel gemonteerd.

Meer lezen over onze prefab productie engineering?

Bekijk onze prefab engineering projecten

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP