Prefab productie engineering

Productie op de bouwplaats kenmerkt zich door een beperkte efficiëntie. Onwerkbaar weer en reiskosten zijn hierin bijvoorbeeld een grote factor. Door bouwen te veranderen naar assemblage in een fabriek kunnen bouwkosten aanzienlijk worden verlaagd. De verschuiving van bouw naar assemblage krijgt steeds meer vorm doordat er op machinaal gebied en ICT steeds meer mogelijk is.

Wij verzorgen de prefab productie engineering voor houtskeletbouw, betonbouw, staalbouw en voor renovatieprojecten. De mogelijkheden die we daarin ontwikkelen passen we toe voor eigen individuele projecten maar ook in combinatie met andere bedrijven en onderwijsinstellingen.

Prefabricage met BIM

Een goede voorbereiding is bij prefabricage essentieel. Sterker zonder deze goede voorbereiding is prefabricage nutteloos. BIM is een van de weinige methoden om het prefabriceren van gebouwen goed aan te sturen. Vanuit onze productie engineering zetten wij dan ook maximaal in op de mogelijkheden die werken met BIM en 3D modellen ons biedt.

Betere productievoorbereiding

Voor een betere productievoorbereiding werken wij vanuit een digitaal 3D model naar een productietekening. Daarbij houden we rekening met kozijnen, afwerking en installaties welke in de fabriek opgenomen worden in de prefab elementen.

Snellere montage

In de voorbereiding en productie wordt rekening gehouden met de uiteindelijke montage zodat elementen perfect op elkaar passend geproduceerd worden. Door de modellen van verschillende leveranciers te verzamelen in BIM sluiten HSB elementen en staalelementen bijvoorbeeld perfect op elkaar aan zodat een gebouw niet alleen snel geproduceerd wordt maar ook snel gemonteerd.

Meer lezen over onze prefab productie engineering?

Bekijk onze prefab engineering projecten

Hoe kunnen wij aan uw bouwproject bijdragen?

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact met ons op.

NEEM CONTACT OP