Project omschrijving

Voor Zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd werden wij gevraagd om dit multifunctionele gebouw te ontwerpen als onderdeel van de herinrichting van het boerenerf. Het gebouw heeft verschillende functies: bijeenkomst, winkel en kantoor. De wens was om deze functies te verenigen in een combinatie van authentiek, modern en functioneel.

Authentieke details met moderne isolatiewaarden

Het gebouw heeft de uitstraling van een authentieke boerenschuur gekregen met kenmerkende gebintconstructie, een lage dakvoet met een lang en hoog dak. Door moderne raampartijen die gecombineerd zijn met authentieke ramen en opstaande deuren in de ontvangstruimte is een mooie combinatie van authentiek en modern ontstaan en is het ook een functioneel geheel met veel daglichtinval.

Hoewel de uitstraling authentiek is voldoet het gebouw uiteraard aan actuele isolatiewaarden. Door het toepassen van compacte HSB elementen voldoet het gebouw aan het Bouwbesluit met de daarbij behorende hoogwaardige isolatiewaarden.

Door de constructie volledig in BIM uit te werken zijn eventuele problemen in de uitvoering voorkomen, zoals schoren die conflicteren met deuren.

Fotogalerij

“Buro De Haan was nauw betrokken bij onze plannen en dacht met ons mee. Het proces is goed verlopen en dat heeft geleid tot een mooi eindresultaat.”

Evert Dijk, Dalfsen

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Neem contact met ons op.

CONTACT