Project omschrijving

Renovatie energieneutrale woonboerderij

Van bouwval naar authentieke energieneutrale woonboerderij

Oorspronkelijk gebouwd als herberg, ernstig in verval geraakt en nu een droomwoning op een schitterende locatie. De authentieke stijl is volledig behouden en toch is de woning modern, comfortabel én volledig energieneutraal.

Digitaal model als startpunt

Voor Buro de Haan begon het project met het maken van een scan en het in kaart brengen van het in verval geraakte bestaande gebouw. Deze is omgezet in een digitaal pointcloud model en met inspiratie van omliggende authentieke boerderijen is het nieuwe model opgezet. Van het oorspronkelijke pand is alleen een binnenmuur, achtermuur en de wijnkelder blijven staan. De rest van het erf is volledig opnieuw opgebouwd inclusief 2 schuren. Met de compleet in BIM uitgewerkte woning kon gestart worden met de bouw.

Authentiek én energieneutraal

De boerderij is met zorg opnieuw opgebouwd waarbij de authentieke kenmerken met zorg zijn verwerkt en dankzij een warmtepomp en zonnepanelenveld achter de woning is de woning volledig energieneutraal. Een eindresultaat waar zowel wij als de opdrachtgever bijzonder trots op zijn.

Bekijk andere engineeringsprojecten
Stel ons een vraag