Project omschrijving

Renovatie 120 woningen Vorden

Prefab geïsoleerde daken en gevels inclusief kozijnen en beglazing
In opdracht van: Klomps Bouwbedrijf Dinxperlo en RcPanels

Woningcorporatie ProWonen heeft 20 woonblokken gerenoveerd waardoor de uitstraling van de gehele wijk is opgewaardeerd en het wooncomfort voor de bewoners is vergroot.

Meer comfort voor de bewoner

De 120 woningen zijn in 2 fases opgewaardeerd waarbij in de eerste fase vooral de binnenzijde van de woning onder handen werd genomen en in de tweede fase de buitenzijde.

Aan de buitenzijde zijn alle woningen voorzien van nieuwe voorzetgevels die al zijn voorzien van kozijnen en glas. Zo kan er snel en efficiënt gewerkt worden en is de overlast voor de bewoners beperkt. Niet alleen de gevels, óók de daken zijn opgewaardeerd met geïsoleerde prefab daken waarmee zowel de uitstraling als het wooncomfort van de gehele woning weer op een modern niveau is. De woningen hebben een Rc-waarde van 5.0 gekregen.

Meer inzicht voor de aannemer

De voorbereiding van de door RcPanels geleverde panelen zijn door ons uitgevoerd waarbij er beter inzicht in het uiteindelijke resultaat gegeven kon worden door met behulp van onze afdeling Maatvoering de situatie per woning te visualiseren. Door bijvoorbeeld de aansluitingen van de diverse onderdelen inzichtelijk te maken kon de aannemer sneller werken.

Bij de woningen met garage zijn de panelen door het garagedak heen gestoken om een goede isolerende schil om de woning zelf te krijgen. Omdat de garage geen verblijfsruimte is was het niet nodig deze te isoleren en is de isolerende schil door de kopgevel heen getrokken. 

Galerij

Heeft u een vraag over dit project of kunnen wij u helpen bij uw project?

Neem contact met ons op.

CONTACT