Project omschrijving

Nieuwbouw Bedrijfspand Duntep Staphorst

Opdrachtgever: Duntep Staphorst

Klaar voor de toekomst in een energieneutraal pand

Een nieuw pand op een zichtlocatie langs de snelweg omdat het oude pand te klein was geworden waarbij groei in de toekomst mogelijk is. Dat was de primaire wens van opdrachtgever Duntep. Buro de Haan heeft het ontwerp en de engineering uitgevoerd waarbij er een volledig energieneutraal pand is neergezet.

Een uniek en energieneutraal ontwerp

Het ontwerp van Buro de Haan Architectuur bestaat uit een bedrijfshal en kantorendeel. Uitgangspunten bij het ontwerp waren een eigen unieke uitstraling voor Duntep zonder daarbij de energetische prestaties van het gebouw uit het oog te verliezen.

De bedrijfshal is opgebouwd uit een staalconstructie met sandwichbeplating in twee verschillende kleuren welke verspringend zijn aangebracht. Erg trots zijn we erop dat het pand volledig energieneutraal is en daarmee een hoger niveau haalt dan wettelijk vereist. Hoewel een energieneutrale uitvoering om extra investering vraagt is het door gebruik te maken van beschikbare subsidies en een lagere energierekening toch financieel aantrekkelijk en uiteindelijk natuurlijk beter voor iedereen.

Snel schakelen in het bouwproces

De realisatie van de bouw heeft een zeer korte bouwtijd gekend, van fundatie tot oplevering in 7 maanden tijd. Wijzigingen kort voor de uitvoeringsfase maakten snel schakelen om maatvoering en detaillering goed op orde te krijgen noodzakelijk. De benodigde tekeningen en documentatie werden aangepast zodat de aannemer door kon en de bouw geen vertraging heeft opgelopen. Een resultaat om trots op te zijn!

Bekijk onze andere engineeringsprojecten
Stel ons een vraag