Loading...

Project Description

Mubo Metaal, Staphorst

Het ontwerp van dit bedrijfspand is gebaseerd op constructieve structuur die benodigd is voor de achterliggende bedrijfshal. De staalconstructie van de hal is een driebeukig portaal. Het midden portaal hiervan is verhoogd om daglicht te laten vallen in het bedrijfsproces om zo met behulp van daglicht betere producten te maken. Deze verhoging is over de voorgelegen kantoren geplaatst.

Het materiaal gebruik is afgestemd op de producten die de fabriek maakt zodat het gebouw een levendige showroom vormt zonder, een architectonische samen gevoegd type vormen.

Daarnaast is in de materiaal keuze gelet om de brandwerende eigenschappen om met die reden een minder brandgevaarlijke bedrijfshal te vormen waardoor deze met aanvullende berekeningen minder brandcompartimentenring kent dan doorsnede bedrijfshallen van dit formaat. Ook is brandveiligheid een onderdeel geweest van het kantoor ontwerp, waarin een veiligheidstrappenhuis gepositioneerd is waardoor de sub brandcompartimentering van kantoor over twee draaiende onderdelen plaatsvindt en waardoor deze transparant vorm gegeven kunnen worden en de buitenbeglazing geen aanvullende eisen kent.

Het kantoren deel kent een flexibel aanpasbare indeling en is er naast de sanitaire ruimtes en trappenhuis geen vaste onderdelen, waardoor er meerdere indelingen in het pand mogelijk zijn.

Het gehele pand is energie neutraal. De energie welke nodig is voor het productie proces wordt opgewekt door de pv panelen op het dak van het pand. De machines in het bedrijfsproces wekken in hun productie proces veel warmte op welke door middel van wisselaars het gehele pand van warmte voorzien.

Project Details

PROJECT TYPE

Ultiliteitsbouw

CONTRACTOR

Mubo Metaal

Project foto’s